Press

Szardínia: smaragdpart, fehér homok és csodálatos zamatok, ahol a nászút vagy az esküvő is álomba illő
Írd meg a love story-tokat és nyerjétek meg a legromantikusabb esküvői fotózást Szardínián! Ha mindig is tengerparti esküvő volt az álmod, játssz velünk!
Az EC TV bemutatja: Tóth Krisztina – Tengerparti esküvő Szardínián ❤

Tengerparti esküvő Szardinian

Esküvő Szardínián? Igazi valóra vált álom! Ezt az álmot váltja valóra az itt élő Tóth Krisztina, aki sokkal többet tesz, mint esküvőszervezés, hiszen lépésről lépésre kíséri végig a párokat a tengerparti esküvőig. Amikor a hullámok hangja és a hófehér homok a díszlet ahhoz a pillanathoz, hogy a menyasszony ujjára kerüljön a gyűrű, akkor kezdődhet is a nászút ezen a paradicsomi szigeten.

Tengerparti esküvő Szardínián: a romantikus álomesküvőt és nászutat a vírus miatt csak halasztani kell

Álomesküvő Szardínián, a szerelem szigetén

Amikor azt kérdezem Krisztinától, miért pont Szardínia szigetén házasodjanak az ifjú párok, azt mondja, azért, mert sehol másutt a világon nincs olyan varázslatos színe a tengernek, a naplementének, mint ott. Sehol másutt nem érzed azt a finom bizsergést a bőröd alatt, amitől azonnal tudod, életed legszebb napját csakis itt kell eltöltened a szerelmeddel, a családoddal, a barátaiddal. 

Az esküvőről álmodozva minden lányban ugyanaz a kép él: egy nap gyönyörűséges királykisasszonyként, hófehér ruhában mondja ki az igent. Igent a boldogságra, igent az örökké tartó szerelemre, az összetartozásra. S ha az álom nem is mindig válik pont ugyanúgy valóra, ahogy reméltük – a nagy napot soha nem fogjuk feledni. S ha a környezet olyan titkos, varázsos hangulatot sző keretként az eskühöz, ami már önmagában is megbabonáz, hát mire is számíthatnánk még, mint a végtelen szerelemre…

Hogy hol?

Hát az olaszországi Szardínia szigetén. Ott, ahol a tenger a türkiztől a smaragdzöldön át annyi színben pompázik, hogy belekáprázik a szem és a lélek. Ott, ahol a szegedi születésű Tóth Krisztina Manca esküvőszervező munkálkodik megannyi pár boldogságának legfontosabb napján. Hogy minden tökéletesen sikerüljön.

– Húsz éve élek Szardínián, ezen a gyönyörű szigeten – kezdi saját történetét Krisztina. – Soha nem gondoltam volna, hogy egyszer esküvőszervező leszek, Szegeden éltem, ott végeztem a kereskedelmi szakközépiskolát. Ám az élet úgy hozta, hogy a szigetre kerültem, a városházán dolgoztam.

Néhány évvel ezelőtt sorsfordító események hatására döntöttem úgy, hogy az addigi életformámmal teljesen szakítok, és új utakon haladok tovább. Azt mindig tudtam magamról, hogy minden érdekel, ami a szépséggel kapcsolatos.

Egy itteni orosz barátnőm sminkesként dolgozik, ő hívott el egyszer, hogy segítsek neki egy munkában. Olyan jól sikerült, és annyira élveztem a feladatokat, hogy attól kezdve csak azt kérdezte tőlem, miért nem vágok bele egy saját cégbe. Így lettem esküvőszervező.

Ennek immáron négy éve. Krisztina eleinte olasz és orosz párok esküvőit szervezte, idővel úgy gondolta, az otthoniakat is érdekelheti ez a páratlan lehetőség. 2017 júniusában a Facebookon indította el oldalát, szeptemberben már akadt is egy jelentkező pár.

Előzetes egyeztetés és szerződéskötés után közeli hozzátartozóikkal utaztak Szardíniára, hogy a különleges tengerparti esküvőn olyan élményt élhessenek át, amely egyedivé és örökre feledhetetlenné tette a nagy napot.

Krisztina a megismerkedés után mindenkinek részletes árajánlatot küld, amelyen tételesen felsorolja a kért elemeket és az általa javasoltakat. Ebből áll össze végül a teljes kép a menüsortól kezdve, az ültetésen át a ceremónia minden egyes részletét beleértve.

Nálam nincs két egyforma esküvő – folytatja Tóth Krisztina. – Nem is vállalok túl sokat, hogy a mennyiség véletlenül se menjen a minőség rovására. A szezon egyelőre májustól októberig tart, a párok képzeletében a nyár és az esküvő sokszor egyet jelent.

Pedig itt Szardínián éppen olyan kellemes a február, mint egy nyári hónap, sőt, sok szempontból talán még kellemesebb is, mint az elviselhetetlenül forró augusztus. Örömmel mondhatom, hogy az  idei, általam szervezett 25 esküvőből 17 már magyar – ennyien választották ezt a különleges lehetőséget.

Hogy miért jönnek ilyen messzire a párok? Sokszor azért is, hogy levegyék az esküvőszervezéssel járó terheket a saját vállukról, hogy tényleg kikapcsolódásként és igazi élményként élhessék át a csodálatos pillanatokat. Itt tényleg csak róluk szól minden, kényeztetjük őket, fogjuk a kezüket az első pillanattól a távozásig.

Krisztina cége az esküvő minden részletét megszervezi, felügyeli és levezényli. Az előzetes beszélgetéseken, ahol igyekszik minél jobban megismerni a párokat, új ötletekkel áll elő, bár az esküvői képek alapján sokszor kérnek hasonlót. De ő ragaszkodik az egyediséghez, a párok stílusához leginkább illő dizájnhoz.

Visszatérő elem azonban a szerelemkapu, a párok által külön-külön megírt fogadalmak, melyeket felolvasás után egy palackba zárnak, és útjára bocsátják a tengeren. – Nagyon megható, hogy milyen sorokat vetnek papírra a fiúk, szinte nincs is olyan esküvőnk, amelyet ne könnyeznék meg – folytatja az esküvőszervező. – Van, hogy kétnyelvű esküvőt tartunk, erre is van lehetőség. És arra is, hogy egynemű párok keljenek egybe a tengerparton.

De egy ilyen különleges esemény egy távoli helyen nem csak egyetlen programról kell hogy szóljon. A család, a barátok, az ifjú pár felfedezheti Szardínia varázslatos földjét, kulturális, történelmi és a gasztrokulturális szárd örökségét.

A sziget természeti adottságai, a kristálytiszta víz, a fehér homokos vagy épp sziklás tengerpart, az eldugott kis öblök, a dűnés táj, a paratölgy ligetek – megannyi örök élményt kínál minden látogatónak. Abban pedig, hogy hova érdemes ellátogatni, mivel érdemes utazni, hol érdemes szállást foglalni, Krisztina készségesen segít. Akárcsak a fantasztikus esküvő megszervezésében.

Búcsúzóul arról is beszélgetünk még, hogy a helyiek egyre több energiát fektetnek abba, hogy a világ igazán megismerje Szardíniát.

Az úgynevezett Sardinian Wedding Projektet a Agriturismo Li Stagliban is azért találta ki Krisztina és fotós barátnője, Tánya, hogy bemutassák: Szardína nemcsak a tengert jelenti.

A lenyűgöző esküvői képek készítése mellett nagy figyelmet fordítanak arra is, hogy a világ megismerje a szárd konyha remekeit, s mindazt, amiért ez a földközi-tengeri sziget az idegeneket is elvarázsolja. Örökre.

🌸 ➣ CONTACTS